2 1
    תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

    אריה

    Lion

    Panthera Leo


    משפחה: החתולים.
    תפוצה: מרכז ודרום אפריקה.
     

    תזונה: יונקים גדולים. 

    חיי חברה: מסגרת משפחתית.

     


    האריות חיים בלהקה שבה הנקבות יוצאות לצוד ומטפלות בגורים.

    האריות שוכנים בסבך גבוה ובשטחים פתוחים, הם צדים אוכלי עשב גדולים כגון: זברות, גנו ואנטילופות,

    והם לא בוחלים בנבלות. את מלאכת הציד מבצעות הלביאות, האריה מגיע רק בשביל לאכול. זאת אחת הסיבות שבגללן הוא נקרא "מלך החיות", וגם בשל הרעמה הגדולה המעטרת את ראשו כמו כתר. סיבה נוספת היא העובדה שהוא נח את מרבית היום וקם רק כדי לאכול.


    האריה שמצוי בחי כיף הוא מתת-מין אריה ברברי, שמתאפיין ברעמה לכל אורך הבטן. הוא היה מצוי באזור מרוקו ונכחד מהטבע.

    עבור לתוכן העמוד